A

De slag van de hamer

Milady A - Tuesday, March 15, 2016

Die nacht was allesbehalve wat we ervan voorgesteld hadden en toen de stad ‘s anderendaags ontwaakte en het daglicht binnenliet, lagen wij nauwelijks verzonken in een diepe slaap nadat we elk uur van de nacht hadden zien passeren op ons iphone schermpje.
Die jetlag had ons wel degelijk ingehaald. Big time.

Er zat maar één ding op: we zouden het die dag heel rustig aan doen en er een ĀMAN verwendagje van maken!

More on photography.milady-a.com
Luxury Places - Luxury Hotels

Languit blijven liggen, genieten van de skyline in het ochtendgloren, totaal andere ontbijtkeuzes maken uit het menu dan de dag voordien waardoor we opnieuw verrast konden worden met nieuwe smaken, nieuwe geuren, nieuwe presentaties op de borden, en dan … dan zouden we ons lichamelijk en zintuiglijk in de watten laten leggen in de ĀMAN Spa.

De kunst van zuivering en verbinding met je innerlijke zelf staat centraal in de Japanse cultuur. Dat aspect gecombineerd met de ongekende luxe van een ĀMAN hotel maakte voor mij de keuze heel eenvoudig. Als ik ergens een spa behandeling zou nemen, zou het hier en nu zijn!

Mr Big en ik kozen voor de 150 minuten durende “ĀMAN Tokyo Signature Journey” waarbij we als koppel de behandelingen in éénzelfde kamer konden beleven. De Journey of Rebalance begon met een voetbadje dat onze geest bedwelmde met een ontspannende geur van kruiden en badzout. Daarna een full body scrub met Japanse klei om ons lymfe systeem te stimuleren en de toxines te verwijderen. Dé geschikte keuze om die jetlag uit ons lijf te krijgen. En daarna een massage van 90 minuten lang, waarbij onze masseuses elk drukpunt in ons lichaam kneedden met de perfectie van een bonsai verzorger waarbij elke handeling exact de juiste was. Zonder twijfel de allerbeste massage die we ooit hebben ervaren!

More on photography.milady-a.com
Luxury Places - Luxury Travel

More on photography.milady-a.com
Luxury Places - Luxury Travel

Het liep alweer tegen 16h aan wanneer we in de rustruimte zaten na te genieten van onze heerlijke lijfelijke ervaring en hoewel het de bedoeling was om onze eerste fotoshoot uit te voeren middenin het ĀMAN interieur, was er geen haar op mijn ontspannen hoofd dat eraan dacht om mijn staat van totale ZEN te verlaten. In plaats van mij helemaal uit te dossen met mijn eerste lente outfit kozen we voor nog verwennerij door een Afternoon Tea te laten serveren op onze kamer, die er minstens even glamoureus uitzag als de outfit die ik in gedachten had. Zo waren er handtasjes in witte chocolade, schoentjes in marsepein opgevuld met nog meer heerlijks, glaasjes met aardbeien in gespikkelde gelei aangekleed met een wit chocolade hoedje met een Saint-Tropez touch en zoveel meer.

More on photography.milady-a.com
Luxury Places - Luxury Travel

More on photography.milady-a.com
Luxury Places - Luxury Travel

De rest van de dag verliep rustig – al “rustend” laat ons maar zeggen - en Tokyo city? Wel, die zal nog even moeten wachten tot we er op het eind van onze reis door Japan nog twee dagen zullen doorbrengen.
Volgens de experten zouden de kersenbloesems dan in volle bloei moeten staan, en hoewel we bewust geopteerd hebben om Japan te ontvluchten vòòr die ene week waarin tienduizenden Japanners het roze schoon komen bewonderen en niet alleen de stad op stelten zetten maar ook de hotelprijzen exuberant de pan laten uit rijzen, kijk ik toch stiekem uit naar die gordijnen vol roze tinten die binnenkort voor onze lens zullen schuiven.

Het sublieme AMAN hotel laten we op onze derde ochtend met heel veel spijt achter ons … maar kijken al uit naar een écht Japans avontuur in Hakone, de poort tot de Mount Fuji en het omringende nationale park waar we twee nachten zullen verblijven in een echte ryokan, een traditioneel verblijf in Japanse stijl met zaisu (stoelen zonder poten), een lage tafel, shoji (schuifdeuren) en tatami matten.

“Milady A” en “slapen op een tatami mat” …
daar ben ik nu toch eens benieuwd naar …
jij ook?

Follow my blog with BloglovinClose

Send me a quick message!

Send me a personal e-mail!


Captcha Image

Subscribe to my Newsletter and become a privileged member of Milan ( Milady A Network) :

Subscribe to: Milan Member

CONNECT with ME on my social media :


x

SUBSCRIBE to my NEWSLETTER and become a privileged member of MILAN ( Milady A Network) :

Subscribe to: Milan Member

CONNECT with ME on my social media :