A

Hip Hip Hoera

Milady A - Tuesday, April 05, 2016

Op 23 maart was mijn allerliefste jarig en dat hebben we gevierd zoals we gewoon zijn: de jarige hemelsbreed in de watten leggen!

De dag begon heel rustig. Terwijl ik mijn oren al lag te spitsen om de geluiden in de gang op te vangen, bleef ik maar doen alsof ik nog meer dan ooit in dromenland was. Ik had namelijk gezorgd voor een heerlijk ‘ontbijt op bed’ in onze hotelkamer in Kyoto omdat een verjaardag van mijn liefje nu eenmaal privé moet gevierd worden en niet tussen duizenden Japanners die als bijen rondom ons heen zwermden, alsof wij de honing waren.
Ons hotel in Kyoto was namelijk helemaal niet zo’n intiem plekje waar wij zo kunnen van genieten maar een grote bedoening midden in het station van Kyoto. Heel handig als je aankomt in Kyoto met de Shinkansen, want dan hoef je de taxi niet meer in, maar voor de rest een hotel dat ik nooit of te nimmer iemand zou aanraden. Ik ga het dus ook niet vermelden.
Er slapen duizenden Japanners en buitenlandse zakenmensen en hoewel er ettelijke restaurants zijn in het hotel zelf en de omliggende gallerijen, lijkt het alsof de restaurants elke morgen weer een struggle met zichzelf aangaan, want elke morgen opnieuw schuift een ellenlange wachtende rij hongerige mensen aan tot ze uiteindelijk een plekje krijgen in hun restaurant van keuze!
Dat helse gedoe op mijn liefje’s verjaardag?? Never!!

Voor mijn liefste had ik het “luxury breakfast” besteld omdat hij gewoon gek is op een ontbijt waarbij er warme - weliswaar westerse - gerechten geserveerd worden. Hij wist het nog niet maar zou verwend worden met een glas van zijn favoriete champagne Veuve Cliquot, een eerste slok van dat godendrankje was noodzakelijk om de dag goed in te zetten.
Je moet weten dat ik de avond voordien nog even bij de receptie langs ging om te checken of het “ontbijt op bed” toch wel genoteerd stond op de lijst van kamers die bediend moeten worden. En toen ging het zo …

‘Yes of course, a luxury breakfast for Mr Deflem,’ zei de Japanner met een brede glimlach achter de balie.
‘Yes, that’s correct!’
‘And a Healthy Breakfast for Mr Taelman,’ vervolgde hij.
‘Well, that will be “Mrs” Taelman as you are talking about me!’ verduidelijkte ik en vroeg onmiddellijk: ‘But there should be a third order on the list, right?’
‘Oh, yes madam,’ zei hij, ‘but I am so sorry, I really cannot read that!’
‘Well, that must be the “Veuve Cliquot” right?’ snauwde ik hem toe.

Mijn irritatie gehalte over de service business in Japan schoot weer de hoogte in! Hoe is dat toch in godsnaam mogelijk?
Een hotel gelegen in het station van Kyoto, het middelpunt voor toeristen en zakenlui en de man achter de balie kent geen Veuve Cliquot die überhaupt in datzelfde hotel aangeboden en verkocht wordt?!

Ik kan daar niet bij.
Maar bon … ik liet mijn ergernis maar varen en toverde weer mijn glimlach op mijn gezicht want hoe zou ik Mr Big anders uitleggen wat de plotse reden was achter mijn chagrijnig gedrag.
De dag nadien zou mijn lieverd namelijk van top tot teen verwend worden en een chagrijnige vrouw zonder reden hoort niet in dat plaatje thuis ;-)

Het ontbijt zelf maakte echter alles goed.
Alles werd geleverd zoals gevraagd en zag er overheerlijk uit.

Het Luxury Breakfast was op maat voor Mr Big. Hij kon smullen van mascarpone pannekoekjes met gebakken banaan, geserveerd met ahornsiroop en verse slagroom, die daarenboven nog eens versierd was met framboosjes. Daarenboven waren er Eggs Benedict, gepocheerde eitjes op een bedje van groentjes en ham, die geserveerd werden op een Engelse muffin; en ook nog een witte vis carpaccio geserveerd met een kleurrijk, vers ochtend slaatje.

Voor mij is dat allemaal veel te rijk op mijn nuchtere maag. Dat maagje van mij roept om ‘zoet’ en zeker niet om ‘zout’ of ‘hartig’.
Mijn Healthy Breakfast bestond uit magere yoghurt met verse blauwe en rode bessen, omeletje gemaakt met enkel het eiwit en gestoomde groentjes, müsli en toast met confituur en marmalade.

Van ‘s morgens aan de Veuve Cliquot … dat vraagt om “soestijd”, zoals wij dat noemen. Lekker bij elkaar in bed blijven soezen en ons de minste zorgen maken over wat er zich in de buitenwereld afspeelt. Dàt is pas ZEN!

More on photography.milady-a.com
Luxury Places - Luxury Travel

More on photography.milady-a.com
Luxury Places - Luxury Travel

Zijn grote cadootje zou hij pas ‘s avonds krijgen in het restaurant dat perfect op maat uitgekozen was voor het soort cadootje dat hij zou ontvangen.

Het was een prachtige, zonnige dag waardoor we die namiddag Kyoto weer indoken, maar vandaag wel met als doel om als koppeltje te ‘genieten’ en niet het éne na het andere te gaan bezoeken tussen honderden toeristen.
Er was één plek die ik met stip had aangeduid in mijn reisgids toen ik die de eerste keer doorbladerd had, nl de Filosofenwandeling én die bleek perfect te zijn voor twee kuierende geliefden op een zonnige verjaardag.
Die zeer geliefde Filosofenwandeling meandert langs een door kersenbomen geflankeerd kanaal aan de voet van de prachtige Higashiyama wat staat voor Oostelijke Bergen. De wandeling dankt zijn naam aan Nishida Kitaro, een professor in de filosofie die de route dagelijks liep om zijn gezondheid op peil te houden.
Ik had grootse verwachtingen van de vele kersenbloesems die ik daar graag had gefotografeerd, maar Kyoto’s klimaat is ietsje kouder dan bijvoorbeeld in Tokyo, waar de kersenbloesems al sinds 21 maart aan het opengegaan waren. Zo beschreven de talrijke ‘cherry blossom’ websites, die wellicht per dag duizenden keer bekeken worden door de Japanners zelf!
Jammer voor de kersenbloesems, maar een geluk voor onze vrijheid want zo was er heel wat minder volk en konden wij zalig genieten van het natuurschoon.
Zeven mooie tempels en twee gekende schrijnen zijn te bezoeken terwijl je in de voetsporen van de professor stapt die de ervaring van de Filosofenwandeling nog meer mystiek geeft.

More on photography.milady-a.com
Luxury Places - Luxury Travel

Een drietal uur later, gedouched en opgekleed, doken we een taxi in naar een nog onbekende bestemming voor Mr Big.
We reden richting het Ritz-Carlton Hotel waarin een exclusief Italiaans restaurant gevestigd is. Gekend als één van de toppers in gans Kyoto en ijverig aan het werk om hun eerste Michelin ster binnen te rijven. Wij vonden nà ons zinnenstrelend diner dat La Locanda hun eerste ster al dubbel en dik verdient!

Van bij de eerste aanblik, nog vanuit de taxi, reveleerde dit hotel en alles wat ik in weinige seconden in mijn vizier kreeg, zich als een ware streling voor mijn oog.
Alles was subliem en straalde totaal mijn favoriete ĀMAN sfeer uit.
Pure klasse en exclusieve flair! Helemaal ons ding!
Ik kon me door het hoofd schieten dat we niet voor het Ritz-Carlton gegaan waren, want dàt was de andere optie toen we onze hotels boekten, maar dit hotel staat dus met stip op mijn Bucket List voor het geval we ooit terugkeren naar Kyoto.
Het restaurant straalde al evenzeer diezelfde exclusiviteit uit en maakte mij zo ontzettend blij want dit was wel degelijk de perfecte plek om mijn liefste mee uit te nemen op zijn verjaardagsdiner.

Zowel het eten als de service waren excellent maar het was het cadootje dat Mr Big helemaal overdonderde. Ik zag de ontroering in zijn ooghoeken glinsteren.
De kenners van het spierwit verpakte doosje met de rode zegel in was – net zo elegant als de brieven van Kings en Milords die hun correspondentie de nodige privacy boden in de Middeleeuwen - weten direct met welk soort cadootje ik mijn liefste dit jaar verwend heb!
Mijn LOVE bracelet verlangde naar een metgezel aan zijn hand.
Weet je wat … bekijken jullie mijn Mr Big maar eens goed in levende lijve, dan zien jullie direct waardoor hij zo ontroerd was!

More on photography.milady-a.com
Luxury Places - Luxury Travel

More on photography.milady-a.com
Luxury Places - Luxury Travel

Ons etentje met alles erop en eraan was de perfecte afsluiter van een totaal perfecte dag!

Follow my blog with BloglovinClose

Send me a quick message!

Send me a personal e-mail!


Captcha Image

Subscribe to my Newsletter and become a privileged member of Milan ( Milady A Network) :

Subscribe to: Milan Member

CONNECT with ME on my social media :


x

SUBSCRIBE to my NEWSLETTER and become a privileged member of MILAN ( Milady A Network) :

Subscribe to: Milan Member

CONNECT with ME on my social media :