A

Mijn NU moment!

Milady A - Friday, January 29, 2016

Nu ik zoveel mogelijk uren per dag doorbreng op mijn cosy ingerichte zolder, waar mijn inspiratie blijkt te stromen als het water in een kolkende rivier – dat is echt wel dé plek om mijn boek te schrijven - brengt de brute realiteit me af en toe opnieuw in het echte leven.

Zoals nu! Omdat ik het schrijven van mijn boek even moet opzij schuiven en mijn gedachten even moet ombuigen naar iets zinnigs om deze column te schrijven.
Ik heb soms echt geen zin in iets anders te doen dan te schrijven aan mijn boek. En dat allemaal terwijl ik thuis eigenlijk al het grootste godsgeschenk bij mij heb wonen, mijn allerliefste Mr Big die mij naast àlles in mijn leven, nu ook assisteert bij de PR van mijn boek en dus zelf een vaste columnist geworden is op Milady-A.com.
Zo hoef ik zelf niet om de twee, drie dagen een column te schrijven voor de site.
De trouwe fans zullen zeker zijn twee columns al ontdekt hebben, met woorden die recht uit zijn hart komen en geïnspireerd zijn door de gebeurtenissen van de dag.

Ofwel hoort hij iets aparts als ik aan het vertellen ben, bij onze lunch ofzo, waarop hij onmiddellijk enkele woorden noteert op zijn ipad … ofwel ziet hij iets aan mij, een zorg, een onrust of een flash van mijn ontembaar enthousiasme in mijn ogen waardoor dat hoofdje van hem meteen op hol slaat en er dan van alles gebeurt in zijn hersenkronkels zodat hij alweer geïnspireerd raakt voor de column van de dag.
Elke dag schrijft hij zo’n column, elke dag waarop ik naar onze zolder verdwijn, en soms, heel soms schrijft hij over dingen die we nog even voor onszelf houden, maar eenmaal het boek uitkomt, brengen we misschien ook wel een boek uit met “Mr Big’s columns ongecensureerd!”

“Dagboek van een schrijfster” kan echter niet bestaan zonder columns van de schrijfster zelf en misschien wordt dat wel mijn vaste 2-wekelijkse column die ook per nieuwsbrief zal worden doorgestuurd.

Ik hou van nieuwe dingen ontdekken in het leven, ik hou van “anders dan het gewone”, ik hou van uitdagingen die mijn leven rijker en boeiender maken en ik hou heel erg van nieuwe ervaringen die ik voor het eerst beleef.
Mijn allereerste boek schrijven is dus ‘a first’ en ik garandeer jullie dat elke dag anders is en elke dag verrassend. Sommige momenten is mijn schrijfproces bangelijk moeilijk omdat ik een écht verhaal breng, van mezelf en mijn leven, en ik allerlei emoties van vroeger terug moet oprakelen, er terug volledig in moet gaan om de situatie levensecht te kunnen beschrijven.
Dàt is lastig en ik leer along the way dat ik mijn leven misschien meer als een film zou moeten bekijken waardoor ik meer afstand zou kunnen nemen van vele uit-balans-brengende emoties.

Na zo’n dagen kan ik de slaap echt niet vatten en lig ik halve nachten wakker!

Er zijn echter ook al schrijfdagen geweest waar ik meedein op the flow of writing en het éne fantastisch woord na het andere sprankelend uit mijn pen vloeit waardoor ik zelfs na het avondeten terug naar mijn zolder trek om nòg meer te schrijven!
Overdrive noemen ze dat, een kwaaltje waar ik vroeger heel veel last had.
Na zo’n dagen kan ik ook de slaap niet vatten en lig ik nog altijd halve nachten wakker!

Voor mijn nachten moet ik nog een oplossing vinden … maar mijn dagen zijn uiterst verrassend!

Jarenlang heb ik gezocht naar een uitweg om mijn piekerende geest stil te leggen. Sporten. Dansen. Mediteren. Wandelen. Lezen.
Allemaal super leuke activiteiten die blijvend onderdeel uitmaken van mijn leven, maar geen enkel van die uitlaatkleppen kan mijn koppeke leegmaken zoals schrijven kan.

Goeroe’s schrijven boeken over het “in het NU leven”, wel … ik heb mijn NU-leef-momenten gevonden! Als ik aan het schrijven ga, sluit ik al de rest uit, alle ruis verdwijnt, en dit te mogen ontdekken is voor mij een ander godsgeschenk dat op mijn levenspad gekomen is.

Momenteel zijn we er even tussenuit, gezellig met ons tweetjes een mid-weekje naar Cadzand, waar we net genoten hebben van een overheerlijk 7-gangen menu in “PURE C” – dat andere sterrenrestaurant van Sergio Herman – en het is alsof de dag weer komt, net zoals die moet zijn … het regent hier … er is een gure wind … maar dàt laten wij totaal niet aan ons hart komen en genieten des te meer van de plek waar we ons al volledig thuis voelen.
Net zoals bij ons thuis, vinden we hier in verschillende aspecten van het interieur een blauwe toets terug, in de zachte kussentjes, in het mooie servies, in de schaaltjes met lekkernijen, alles met de bedoeling een ode te brengen aan de zee. Deze plek straalt zachtheid uit. Ongekunsteld door de zachte materialen als natuureik, lichte pasteltinten en elementen die de ruwe natuur van Zeeland benadrukken, alles in een ongedwongen sfeer waar het eten en de presentatie ervan top is.
Met zicht op de wilde, golvende zee zitten we nu in de bar van Pure C, genietend van dit mooie, gezellige interieur, en genietend van een verslaving die elke dag sterker wordt … mijn verslaving aan schrijven.

Ik geniet dus oprecht van het schrijven van deze column, en was weer even volledig in het NU, en morgen? Morgen genieten we nog even van Zeeland en elkaar om daarna met tonnen inspiratie door de zeelucht weer verder te schrijven aan mijn boek!

Milady AClose

Send me a quick message!

Send me a personal e-mail!


Captcha Image

Subscribe to my Newsletter and become a privileged member of Milan ( Milady A Network) :

Subscribe to: Milan Member

CONNECT with ME on my social media :


x

SUBSCRIBE to my NEWSLETTER and become a privileged member of MILAN ( Milady A Network) :

Subscribe to: Milan Member

CONNECT with ME on my social media :