A

Milady A in Aman Tokyo

Milady A - Monday, March 14, 2016

Drie dagen geleden zijn we na twee vluchten aangekomen in Tokyo, de hoofdstad van Japan, een plek die je weliswaar niet in één woord kan omschrijven.
Er is de verscheidenheid tussen traditioneel en ultra modern. Er zijn de tempels en schrijnen, traditioneel geklede Japanse dames in kleurrijke kimono’s en witte sokjes aan de voeten die plots van achter een hoek opduiken, torenhoge neon-verlichte wolkenkrabbers, fashion stores waar de Louizalaan in Brussel nog iets van kan leren want hier zijn de luxe boetiekjes wel degelijk evenredig qua grootte en omvang met de prijzen van hun aantrekkelijke stukken.

We hadden verschillende interessante bezienswaardigheden op ons programma gezet zodat onze eerste drie dagen Tokyo behoorlijk vol zaten maar de jetlag besliste daar anders over …
Vorig jaar op onze reis naar Australië waren we op de heenreis ook zo’n 8 uur kwijt geraakt en heb ik mijn verjaardag gevierd met gezwollen ogen en geeuwende kaken. Een voorbereid mens is er twee waard en daarom boekten we voor onze eerste drie nachten in Tokyo een hotel waarvan we zeker waren dat we de rest van Japan maar al te graag zouden vergeten moest de jetlag ons overvallen.

Het gebeurde al eens eerder … Voor mijn 40e verjaardag ontvoerde Mr Big me al naar het meest indrukwekkend hotel dat ik ooit gezien had, zelfs niet in mijn wildste dromen, en sinds die week waar ik überhaupt te huwelijk werd gevraagd in dàt ĀMAN hotel in Venetië heb ik me voorgenomen om àlle ĀMAN resorts ter wereld te beleven en er wat van mijn tijd op deze aardbol door te brengen.

ĀMAN Tokyo, die pas in 2014 opende, was dus een makkelijke keuze.
Onze vermoeidheid na de lange vlucht was plotsklaps verdwenen zodra de taxi ons afzette aan dit walhalla van luxe waar de gastvrijheid van de Japanners de exclusieve sfeer nog grootser maakte.
De inkomhal is adembenemend groot en straalt de discretie en pure elegantie uit waarvoor een ĀMAN resort bekend staat.

More on photography.milady-a.com
Luxury Places - Luxury Hotels

De stijlvolle, strakke kamer was een lust voor het oog en … vele andere zintuigen!
Als kind was ik al gefascineerd door verre landen en reizen en de herinneringen die ik had aan beelden van Japan – wellicht van toen ik vele fotoboekjes doorbladerde - was de perfectie, de harmonie en rustbrengende zen sfeer die een Japanse plek uitstraalt.

Zo was ook onze kamer!

More on photography.milady-a.com
Luxury Places - Luxury Hotels

Het was al donker wanneer we aankwamen wat onze kamer nog indrukwekkender maakte omwille van de perfect verlichte skyline tegen een zwarte hemel, die de grote ramen, van vloer tot plafond, als een kunstwerk in de kamer reveleerden.

De badkamer straalde de sfeer van een mondain wellness oord uit waarbij we het typische Japanse badritueel in onze eigen badkamer konden uitvoeren, ook dit met zicht op de verlichte wolkenkrabbers die kleefden tegen de donkerte van de nacht.

More on photography.milady-a.com
Luxury Places - Luxury Hotels

Een zàlige douche later, bleek het ĀMAN restaurant de volgende kick te zijn die avond. Met een glas Montrachet en heerlijke Italiaans-getinte gerechten konden we ons Japans reisavontuur beginnen; er zou nog tijd genoeg zijn om onze maag te vullen met sushi, sashimi and kaiseki diners.

Wij hadden al lang in ons bed moeten liggen - zouden we nog op Belgisch uur leven, maar de ĀMAN mood hielp ons om de jetlag zo lang mogelijk tegen te houden. Het is onze gewoonte om onze hotelkamer te fotograferen zodra we aankomen. Het ideale en enige moment waarop de kamer piekfijn kan geportretteerd worden vooraleer onze 80 kg baggage overal uitgespreid ligt, het perfecte bed nog onbeslapen op ons ligt te wachten en de badkamer haar wellness flair ten volle benutte vooraleer Milady A die zou opvullen met alle potjes en crèmes en flesjes.
Ik begon enkele foto’s te nemen, maar mijn liefje had voor mij intussen het Japanse bad laten vollopen met dampend heet water waardoor de geur van het roze zout dat smolt in het hete water me al snel verleidde om het fototoestel toch al af te staan aan de man die net zijn ĀMAN kimono had aangetrokken, en me laten meedeinen op de golven van het warme bad en weg te dromen over mijn hoge verwachtingen van de volgende dag.

De perfect gestylde kimono man bracht me een heerlijk pompelmoes sap uit de koelkast - speciaal voor het ĀMAN label geproduceerd – terwijl ik langzamerhand in een diepe slaap dommelde. Het was wellicht om me niet te zien kopje ondergaan dat hij samen met mij het badje in kroop …

De nacht heeft ons een heerlijke rust bezorgd waardoor wij de eerstvolgende ochtend overtuigd waren dat we ons met het grootste gemak door de jetlag hadden gehesen. Vol energie genoten we van een festijn aan de ontbijttafel. Grasgroene, pompoen-oranje en paasgele glaasjes volgegoten met gezonde, verse sapjes zetten de toon van een ontbijt dat alweer al mijn vorige ervaringen overtrof. Ik vind het zo fijn om altijd weer verrast te worden … !

En dus … er stond van alles op het programma.

We begonnen die dag met de analyse van de wirwar aan straten en metro lijnen. Ons reisburo had ons duidelijk gemaakt dat alle uitstappen in Tokyo city met het openbaar vervoer gebeuren.
Hmmm … maar wij zijn auto of taxi mensen!?
Een pasmo kaartje – wat staat voor de Japanse oplaadbare kaart voor openbaar vervoer – stak bij onze reisdocumenten en overtuigde ons om toch maar de metro van Tokyo in te duiken. Dit bleek een fluitje van een cent, zelfs met Japanse letters en tekens en Japanners die buiten de hotels géén woord Engels spreken. De metro van Tokyo wijst gewoon zichzelf uit.

We maakten een eerste stop aan Meiji Jingu, het bekende schrijn van Tokyo, dat omringd is door natuurschoon en heel rustgevend aanvoelt in zo’n grootstad.

Dat ik de “liefde” aantrek, is al langer duidelijk, maar dat we tijdens onze eerste uren te midden van de Japanse bevolking al twee huwelijkspaartjes zouden zien, overtrof zelfs mijn verwachtingen.
Het was prachtig om te zien hoe bruid en bruidegom in traditionele kledij uitgedost waren en hoe de familieleden in zijden kimono’s kleur brachten aan de stoet waarin zij allemaal naar de ceremonie plek wandelden te midden van dat keizerlijk heiligdom. Het was fantastisch om dit te mogen meemaken - niet dat ikzelf ooit zou willen trouwen in een standaard kimono met witte tabi sokken in teengespleten zōri sandalen – maar als reiziger op zoek naar unieke beelden kan dit tellen. Ik las trouwens in een boek ‘Us, the Japanese” dat de Japanse bruid van hogere klasse in het wit gekleed gaat en dat een zijden kimono tot 60.000 euro kost.

More on photography.milady-a.com
Luxury Places - Luxury Travel

Intussen hadden onze lijfjes het serieus koud gekregen – in Tokyo is het momenteel 5°C - en was het tijd om een lunch plek te zoeken. Ik miste al het toilet in ons hotel, want geloof het of niet, de toilet bril is gewoon verwarmd! Ik dacht dat dit exclusieve toilet gebeuren, waarbij de WC-bril vanzelf naar boven opent zodra je in de buurt komt, waarbij je de billen dus lekker kan verwarmen en waarna je allerlei functionele knopjes kan uittesten om van alles en nog wat te reinigen of af te spoelen, weer een staaltje van ongeziene luxe was voor het hotel, maar niets was minder waar want ook de openbare toiletten in het Meiji Jingu park waren verwarmd aan de bips!? Alleen in Japan maak je zoiets mee.
Na deze ontdekking, wandelden we richting Omotesando, die de Champs-Elysees van Tokyo worden genoemd en keken resoluut uit naar een eerste sushi lunch.

Er was echter geen sushi te vinden!?
In Japan!?
Wij begrepen er niets van!

Tot we zelfs restaurants binnenstapten, op verschillende hoogtes want in Tokyo liggen de restaurants niet alleen naast elkaar maar evenzeer onder of boven elkaar. Elke verdieping van zo’n hoog gebouw lijkt wel een of ander restaurant te huizen. Vele afwijzingen verder, vonden we eindelijk een plekje dat ons wel aanstond maar toen we één van die uitbaters vroegen of hij sushi serveerde, schoot hij in de lach en zijn neerbuigend toontje liet duidelijk vermoeden dat sushi in Japan de échte low-cost fastfood is. Hij reageerde alsof ik hem vroeg of hij wel Japans sprak – de evidentie zelve dus.
En toch … als wij iets in ons hoofdje hebben, dan gaan we door … tot we de tent vinden waar wel degelijk honderden soorten sushi en sashimi rondtoerden als treinwagonnetjes volgeladen met verse vis op een ellenlang treinspoor.

Fastfood dus!


More on photography.milady-a.com
Luxury Places - Luxury Travel

Zo’n rondtoerende schoteltjes hebben ze in Belgische hot spots ook, al is het dan eerder om als restaurant trendy en hip uit de hoek te komen.
Je kan zoveel schoteltjes van de draaiende loopband nemen als je wil en je kan nog bij bestellen bij de drie sushi-rollende Japanners die te midden van de schoteltjes-in-beweging aan het werk zijn. Op het eind van je lunch worden de schoteltjes bij elkaar geteld en weet je voor welk bedrag je gegeten hebt. Een stuk goedkoper dan de sushi in België maar nòg verser, gezien de 15.000 restauranthouders in Tokyo elke morgen naar de Tsukiji vismarkt trekken om 5h ‘s morgens om te kiezen uit meer dan 450 visproducten die in zo’n 1700 kraampjes worden aangeboden. Ook voor elke tourist is deze plek een trekpleister en ook wij waren van plan de vismarkt te bezoeken, maar … zoals ik al aangaf was die jetlag toch niet uit ons lijf …
Gelukkig verblijven wij op het eind van ons Japans avontuur nog twee dagen in Tokyo zodat we onze lijst van bezienswaardigheden nog kunnen afwerken.

Het liep al tegen 16h aan toen we de sushi tent buiten stapten en we kregen beiden een harde slag van de hamer. De richting van ons ĀMAN hotel voelde aan als de enige juiste richting en zodra we terug op onze plek der zaligheid waren, leek een dutje de énige manier om van die kloppende hamer af te geraken.

My goodness … wat was het moeilijk om terug wakker te worden nà dat anderhalf uurtje welgekomen slaap. En toch … we moesten opstaan want ik had een reservatie gemaakt in het Bulgari Hotel om daar uitgebreid te gaan dineren … en Japanners zouden geen Japanners zijn als ze ook voor restaurant reservaties niet de nodige regeltjes hanteren: bij annulatie later dan twee dagen of no-show betaal je integraal de kosten van het volledige menu en de prijzen van een Italiaans top hotel/restaurant in Japan zijn nòg aanzienlijk hoger dan in Italië zelf. En toch … het Bulgari hotel staat bekend als serieuze hot spot in Tokyo en … tja … ik wou daar dus naartoe.
Het was een overheerlijk diner, de foto’s spreken voor zich.

More on photography.milady-a.com
Luxury Places - Michelin Stars

Een heerlijke eerste dag sloten wij af met nog zo’n Japans badritueel en gingen de nacht in vol goeie moed om weer als een roosje in slaap te vallen …

Follow my blog with BloglovinClose

Send me a quick message!

Send me a personal e-mail!


Captcha Image

Subscribe to my Newsletter and become a privileged member of Milan ( Milady A Network) :

Subscribe to: Milan Member

CONNECT with ME on my social media :


x

SUBSCRIBE to my NEWSLETTER and become a privileged member of MILAN ( Milady A Network) :

Subscribe to: Milan Member

CONNECT with ME on my social media :