A

Milady A Photography

Milady A - Thursday, January 14, 2016

Hoe die man van mij toch àltijd exact weet met welke cadootjes hij mij van mijn sokken blaast!
In rol van gulle kerstman is hij nog maar eens in zijn opdracht geslaagd om mij een kerst vol verwondering te bezorgen én een buitengewone start van het nieuwe jaar!

Weet je nog, ons reisje naar Milaan?
Tijdens één van onze heerlijke wandelingetjes in de Milanese straatjes, waar mijn gedachten ontspoorden naar film scenes van Fellini, liepen we langs een hip uitstalraam waar SMEG de voorbijgangers verleidt met hun trendy producten. ‘Die keukenrobot getuigt van pure schoonheid’ jubelde ik, ‘kijk eens naar die rondingen en de statige uitstraling.’
‘Net zoals jij bent’, zei hij glimlachend, ‘de perfecte rondingen en een vrouw die er staat!’
Ik gaf hem een tedere kus, hij knipoogde verleidelijk en we stapten verder, genietend van al het moois dat Italië te bieden heeft.

Op oudejaar werd er een groot pak geleverd aan huis. ‘Voor jou,’ glunderde hij, en overhandigde me die grote kartonnen doos vooraleer hij het in echt geschenkpapier kon inpakken. Ik was thuis die dag dat de delivery man langskwam en daar had hij duidelijk niet op gerekend.
Ik zag het meteen, in grote letters op de doos: SMEG.

Die schat van mij was het niet vergeten!
Eén keer, daar in Milaan, had ik lang mijn neus weg gezegd dat ik ooit nog eens zo’n keukenrobot zou willen, nu ik aan de slag was gegaan was met het bakken van cupcakes en cake pops en Halloween cookies en gesuikerde kerstboompjes en peperkoekenhuisjes. Gewoon voor het plezier van het bakken, want ik geef de lekkernijen allemaal weg ;-)

‘Ooohhhh’ zei ik aangenaam verrast, ‘je bent dat niet vergeten!!’
Hij had zelfs de juiste kleur onthouden!!
Er was nochthans twijfel … want op de doos stond de welgevormde SMEG keukenrobot in het pastelblauw afgebeeld. In ons huis is er in elke kamer een toets van blauw tinten terug te vinden en dus die pastelblauwe versie zou de meest logische keuze geweest zijn, althans voor iemand die geen verstand heeft van gesofistikeerde interieurinrichting, want hoe mooi ik die pastelblauwe versie ook vind, retro tinten passen niet in onze landelijke keuken, daarvoor moest het de crème-kleurige zijn.
En die … staat nu in volle glorie te blinken in onze crème-kleurige keuken.
Perfectie alom.

We hadden nog wel gezegd dat we kleine cadootjes zouden geven!!

Wel, die waren er ook … voor de gepassioneerde lezers en schrijvers in wording, konden boeken natuurlijk niet ontbreken.
Over het leven, over filosofie, over de positieve kant van psychopaten (o ja!), over de liefde, en heel veel over fotografie, die andere grote passie van ons.

De lieverd van mij wist echter hoeveel ik van fotografie ben gaan houden, net als hij trouwens, en gezien we elke week weer een nieuw, creatief idee delen voor onze toekomstige plannen, vond hij het noodzakelijk dat onze Nikon uitrusting ‘lichtjes’ werd uitgebreid … dus er waren nog pakjes … van mij en van hem … met een nieuwe telelens - zo ne grote kastaar waar ik al lang van droomde – macro materiaal zodat we de allerkleinste haartjes van een vliegje kunnen in beeld brengen, een marco opzetflits, anders is er niet voldoende licht om dat vliegpootje haarscherp te krijgen … een droom voor elke fotografie liefhebber.

En zo, werd er samen met het nieuwe jaar een nieuw idee geboren!

Vandaag lanceren we onze gloednieuwe “Photography” site op Milady-A.com.
Je kan deze vinden via het menu - je weet wel, door op de grote A te klikken - of door rechtstreeks naar photography.milady-A.com te surfen.

Niet alleen reizen wij de wereld rond om daar zelf van te genieten, we willen onze ervaringen doelbewust ook delen met onze lezers als inspiratie.
Naast de blogs, de authentieke ervaringen, de levenslessen, de fijne adresjes met luxueuze hotspots in de wereld, zullen we onze lezers nog verder inspireren door allerhande verhalen visueel in beeld te brengen.

Wist je dat sommige therapeuten en coaches zelfs foto’s gebruiken in hun counselings?
Een foto kan je kijk veranderen, je blik verruimen, je ‘out of the box’ laten denken, je meenemen naar een andere wereld, je laten dromen van betere tijden, of gewoonweg inspireren om je eigen leven ànders aan te pakken.

Reiservaringen. Luxe plekjes. Fotoshoots. Reisverhalen. Unieke hotels. Fotografie-les trajecten. Verhalen tout court. Speciale effecten. Inspirationele shoots. En zoveel meer.

We willen ook de mensen inspireren die niet zo graag lezen, die niet de tijd vinden om door de inhoudelijke blogs te scrollen. Vanaf nu is er ook voor deze groep een plek op onze site door onze verhalen in beeld.

Alle foto’s zijn vanaf nu te koop.
Voor eigen gebruik als download. Om op canvas af te drukken als cadootje voor familie of vrienden. Om uit te vergroten in posterformaat om bij weg te dromen. Kortom, om allerlei leuke dingen mee te doen.
Alle mogelijkheden hieromtrent, ontdek je door op het pijltje in de rechterbenedenhoek van elke foto te klikken.

Geen paniek, de prijzen zijn nu nog heel aantrekkelijk. Alleen de bedrijven betalen de commerciële prijs, bijvoorbeeld als een top hotel één van onze foto’s wil aankopen voor professioneel gebruik voor hun website of magazines.

De ‘online conversation’ is al even gemakkelijk als op facebook. Je logt gewoon in en feedbackt er maar op los! Ik kijk er al naar uit!

Toen we naar Milaan zijn gereisd hadden we net de verschillende technieken van zwart-wit fotografie onder de knie. Het resultaat hiervan staat vandaag online als eerste reeks in de vele shoots die we met jullie zullen delen.

In maart/april staat er weer een heel uitzonderlijke reis op het programma, maar dat is nieuws voor later.

Geniet van een visuele wandeling door Milaan, en verbeeld je dat je ontvoerd bent in een zwart-wit kaskraker van Fellini.

Milady AClose

Send me a quick message!

Send me a personal e-mail!


Captcha Image

Subscribe to my Newsletter and become a privileged member of Milan ( Milady A Network) :

Subscribe to: Milan Member

CONNECT with ME on my social media :


x

SUBSCRIBE to my NEWSLETTER and become a privileged member of MILAN ( Milady A Network) :

Subscribe to: Milan Member

CONNECT with ME on my social media :