A

Oog in oog met Aoraki

Milady A - Saturday, April 16, 2016

Een geluk dat we nog vier weken in het wondermooie Nieuw-Zeeland te goed hadden, anders was ik misschien wel met een acute depressie vertrokken uit ons nestje in Annandale.

Op naar nieuwe adembenemende geniet-plekjes en avonturen.

Nog nagenietend van ons laatste ontbijt op de prairie namen we onze huurauto terug in eigen handen en reden we verder zuidwaarts richting Mount Cook.

Onderweg was het niets anders dan pracht en praal waardoor we om het kwartier wel even wilden halt houden om de oogverblindende natuurbeelden op foto vast te leggen. Zo was er bijvoorbeeld Lake Tekapo, gekend voor de opvallende blauwe kleur van het water dat veroorzaakt wordt door rotsmeel-fijngemalen deeltjes die door de gletsjers aan de kop van het meer worden aangevoerd en in het smeltwater blijven zweven.

Al even uitzonderlijk mooi is Lake Pukaki waar we een adembenemend zicht hadden op de Nieuw-Zeelandse Alpen en Mount Cook die wij trouwens die avond nog van naderbij zouden bekijken.

More on photography.milady-a.com
Luxury Places - Luxury Travel - New-Zealand - NZ Mount Cook

Tegen de tijd dat wij in de vooravond arriveerden op onze bestemming was Mount Cook echter verlegen weggedoken achter dikke grijze regenwolken en dichte mist en was de temperatuur ook met vijftien graden gedaald.
Ah … dat vonden wij helemaal niet erg, het zou toch elk moment donker worden en ik wist wel zeker dat die grootse berg zich in al zijn glorie zou laten aanschouwen bij het ochtendgloren.

We verbleven in hotel “The Hermitage” dat zich omschrijft als luxe hotel, maar ik ben al langer een kenner van wat écht luxe genoemd mag worden en ik had mijn Mr Big dus verwittigd dat hij geen Annandale toestand moest verwachten.
Het was wel zo dat The Hermitage het beste hotel is in de buurt van Mount Cook en omstreken, dus we hadden eigenlijk geen andere keuze …

In het hotel is het “Sir Edmund Hillary Alpine Centre” gevestigd, genaamd naar Sir Hillary die één van ‘s werelds grootste ontdekkingsreizigers was en die zijn persoonlijk verhaal vertelt over zijn expedities op Mount Cook in een opmerkelijke documentaire die we in het centrum konden bekijken. In de foyer is er ook een museum die de geschiedenis van zijn expedities in beeld brengt.

Het hotel én onze kamer viel dus allemaal veel beter mee dan ik me had voorgesteld. Het is soms goed om eens géén hoge verwachtingen te hebben, en dan verrast te zijn.
De kamer bood een fantastisch uitzicht waar we ‘oog in oog’ stonden met Mount Cook en ik verwachtte dus weldegelijk dat hij zich in al zijn grootsheid zou reveleren zodra we de ochtend nadien de gordijnen zouden openen.

Zo geschiedde … gewoon een kwestie van te vragen wat je wil in het leven!

De ochtendzon straalde in al haar kracht en had de grijsheid van de avond voordien helemaal weggegomd.
En daar stond hij dan … loodrecht in ons vizier.

More on photography.milady-a.com
Luxury Places - Luxury Travel - New-Zealand - NZ Mount Cook

Mount Cook is met zijn 3754 m de hoogste berg van Nieuw-Zeeland.
Hij is heilig voor de Ngai Tahu-stam van het Zuidereiland.

Er gonst ook een Maorilegende dat de berg en zijn omliggende toppen werden gevormd toen een jongen, Aoraki genaamd, met zijn drie broers, uit de hemel was neergedaald om Papatuanuku, Moeder Aarde, te bezoeken in een kano. De kano kapseisde en toen de jongens naar de achterkant van hun kano kropen, veranderden ze in steen. Vandaar draagt de Mount Cook eveneens de naam Aoraki. Het 700 m2 grote gebied werd in 1953 tot nationaal park uitgeroepen en telt negentien plekken van meer dan 3000m hoogte. Gletsjers bedekken 40% van het park.

More on photography.milady-a.com
Luxury Places - Luxury Travel - New-Zealand - NZ Mount Cook

Die dag moesten we nog 4 à 5 uur verder zuidwaarts rijden maar nu het stralend zonlicht de bergtoppen deed schitteren, konden we niet vertrekken zonder eerst dat gebied van dichtbij te gaan bekijken.

Een wandeling bracht ons heel dichtbij de besneeuwde berg Mount Cook wat ons trouwens prachtige foto’s heeft opgeleverd en na het beklimmen van een steil, lang pad omhoog konden we de Tasman Glacier bewonderen, die met zijn 27 km lengte en 3 km breedte de grootste gletsjer is van Nieuw-Zeeland. Heliskiën is een populaire manier om de gletsjer te verkennen … maar wij moesten tegen 15h echt wel vertrekken naar onze volgende bestemming …

Follow my blog with BloglovinClose

Send me a quick message!

Send me a personal e-mail!


Captcha Image

Subscribe to my Newsletter and become a privileged member of Milan ( Milady A Network) :

Subscribe to: Milan Member

CONNECT with ME on my social media :


x

SUBSCRIBE to my NEWSLETTER and become a privileged member of MILAN ( Milady A Network) :

Subscribe to: Milan Member

CONNECT with ME on my social media :