A

This is the Middle-earth I had always pictured!

Milady A - Wednesday, April 20, 2016

Queenstown staat wereldwijd bekend als de plek waar je moet zijn voor avontuur vanwege de vele adrenaline opwekkende sporten die in en rond de stad beoefend kunnen worden. De bergen, meren en rivieren én het droge klimaat zijn ideaal voor outdoor-liefhebbers. De waaghalzen onder de Nieuw-Zeelanders bedenken steeds weer uitdagendere sporten voor de toeristen zoals tochtjes met wilde jet-boats, bungeejumpen van hoge toppen in de weidse natuur, wildwatervaren, een vrije val uit een vliegtuig en zoveel meer.

Maar net in die vibrerende stad waar vele reizigers verblijven omdat ze kicken op hels avontuur en zichzelf willen uitdagen tot hoogtepunten die ze niet voor mogelijk hielden, hebben wijzelf het uiterst rustig gehouden.

Het enige avontuur - als we dat al zo kunnen noemen - dat wij beleefd hebben in Queenstown was een platte band. We waren net geparkeerd vlak voor een reuse, hyper moderne sportwinkel en waren net van plan een kiwi-birdlife park te bezoeken toen ik de platte band zag zodra we uitstapten.

Het was geen toeval. Het kon niet anders. Want omwille van de platte band gingen we binnen in die outdoor shop vol met de hipste kledij voor outdoor lovers. In gans Nieuw-Zeeland is er geen enkele deftige winkel te vinden, van “fashion” hebben ze nog nooit gehoord, vrees ik, maar als het op ‘outdoor’ kledij aankomt, kon deze winkel een nek aan nek race winnen met de grootste outdoor winkel in Milaan.

Het was alsof daar iets op mij lag te wachten … van het eerste moment dat ik binnenwandelde zag ik het al blinken … een in het oog springende okergele jas voor een outdoor-fashionista die toch heel graag de sportieve toer op gaat in de natuur.
En zo’n lichtgewicht jasje, opgevuld met alleen de zachtste donsjes, zou er nog wel bij kunnen bij die 100 kg baggage …

Ons hotel Millbrook Resort lag op een 20-tal kilometer van Queenstown.
De eerste dag hebben wij in de glinsterende herfstzon mijn tweede fashion shoot uitgewerkt (Showing Spring collection in a Fall scenery!) en hebben we ontzettend genoten van het rondritje door het prachtige golf domein in ons golfkarretje. Normaal worden die karretjes enkel verhuurd aan échte golfspelers en hoewel Mr Big heel wat golf gespeeld heeft in zijn leven, waren we nu niet gekomen om golf te spelen.
Dus moesten we dat plannetje even anders aanpakken.
Zodra de dame in de Pro-Shop echter hoorde dat ik webinfluencing doe voor vrouwen die er zelfs na hun 40e nog stralend willen uitzien, kregen wij stante pede een golfkarretje mee en mochten wij het golfterrein op, helemaal gratis!

Ons hotel bij Queenstown was ook ditmaal niet mijn eerste keuze. Het pareltje waar ik wou verblijven maakt ook deel uit van de erkende “Luxury Lodges” maar was volgeboekt voor de dagen waarop wij in Queenstown zouden verblijven.
We weten nu al zéker dat we naar Nieuw-Zeeland terugkomen; dus dàt verslag hebben jullie nog te goed. Millbrook resort was echter ook een heerlijke plek te midden van het groen, een buitengewoon golf resort waar ik me op en top Milady voelde.
De kamer was enorm. We verbleven in een cottage met ruime living, twee grote terrassen, elk met een uniek, schitterend uitzicht. Een keukentje met alles erop en eraan alsook twee grote slaapkamers, elk met eigen mega-grote badkamer, en telkens met alle elektronische snufjes die handig kunnen zijn als het gure winterweer toeslaat.

More on photography.milady-a.com
Luxury Places - Luxury Travel - New-Zealand - NZ Queenstown

Wij hadden geen nood aan tv of dvd en gingen Arrowtown bezoeken, het stadje waarin ons hotel gelegen was.

Arrowtown is de schilderachtigste en best bewaard gebleven goudmijnstad in het gebied.

In 1862 ontdekte een klein groepje mijnwerkers onder wie William Fox en John O’Callaghan, goud in de rivier de Fox. Binnen enkele weken vonden ze 113 kg goud!

De bevolking van Arrowtown is daarna gegroeid tot 7000 en is één van de weinige groeisteden die noch spookstad zijn geworden, noch geheel gemoderniseerd zijn. Het is een heerlijk plekje om te vertoeven, ver weg van de drukte van Queenstown, en uitermate gezellig door het authentieke karakter.

Er zijn heel wat leuke restaurantjes en koloniale winkeltjes te vinden … en gezien wij daar net op de middag waren, hebben we een heerlijk hapje gegeten in één van die leuk uitziende lieflijke huisjes in het groen.

More on photography.milady-a.com
Luxury Places - Luxury Travel - New-Zealand - NZ Queenstown

Alle Lord of The Rings fans moeten de 45-minuten durende rit maken van Queenstown naar Glenorchy.
Sir Ian McKellen, die de rol van Gandalf opnam in film, omschreef het als volgt: “This is the Middle-earth I had always pictured!”

Wij hebben die plekjes uiteraard ook proberen te vinden; het weer veranderde echter om de vijf minuten die dag waardoor we sommige plekken in prachtig, stralend zonlicht konden zien maar de pracht van andere plekjes zelf moesten bedenken gezien die plots helemaal verstopt zaten achter donkere regenwolken. Het is opmerkelijk hoe snel het weer hier kan veranderen en wat een groots effect dat heeft op de schoonheid van de natuur.

De rit voerde ons mee langs Laka Wakatipu en staat bekend als één van de prachtigste natuurritten ter wereld. Kinloch is een ander idyllisch plekje dat je kan bereiken in vijf minuten per boot of 25 minuten met de wagen.

More on photography.milady-a.com
Luxury Places - Luxury Travel - New-Zealand - NZ Queenstown

Wij bleven maar doorrijden en moesten onze auto zelfs doorheen vol-lopende beekjes loodsen maar het landschap was zodanig mooi dat we bleven rijden tot we écht niet meer verder konden.

Zo zijn we op een plek beland die de naam “Paradise” draagt en die te midden van adembenemende natuur omringd wordt door stranden en bossen en bergen tegelijkertijd. Dit ligt op 40 minuten van Glenorchy op een ongeplaveid pad; een 4WD is hier écht een must!

Die avond stapten we lukraak een restaurantje binnen aan de waterkant in Queenstown waardoor we een prachtig zicht hadden op een zonsondergang die in kleur aftekende tegen de bergflanken en wiens weerspiegeling schitterde in het water. Het restaurantje Public Kitchen & Bar, gelegen aan de Steamer Wharf, serveert alleen maar producten die ofwel geproduceerd of geteelt worden op één van de vele boerderijen in de buurt of vis die gevangen aan eigen kust.

Het was eens wat anders dan de mini-gerecht menu’tjes waar wij zo van houden. Hier bestelde ik de kip, gebakken in limoen en thijm op grootmoeders wijze en Mr Big koos voor een krachtig stuk rundsvlees. Gelukkig hadden we ook een bordje groentjes besteld als side-dish want hier kreeg je gewoon wat je bestelt.
Je vraagt kip, wel je krijgt kip. Niets meer en niets minder.
Het zag er niet uit, maar het was écht een overheerlijke maaltijd die ons in gedachten meevoerde naar onze eigen grootmoeders’ keuken.

More on photography.milady-a.com
Luxury Places - Luxury Travel - New-Zealand - NZ Queenstown

Op diezelfde Steamer Wharf, vonden we de Minus 5° Ice Bar, die we omwille van het pinguin-karakter wel eens wilden uittesten.

De bar bestaat uit niets anders dan ijs, de sculpturen binnenin, de wanden, de vloer, de bankjes en stoeltjes, zelfs de glazen waarin onze cocktail en mocktail geserveerd werden, waren uit ijs gemaakt.
Eenmaal onze drankjes leeg waren, mochten we gewoon ons ijs-glas kapot gooien in een daarvoor gemaakte bak, uiteraard gemaakt uit ijs.
We hadden zelf al wijselijk onze warmste jas aangetrokken maar wat we niet wisten, is dat je ook nog een warme jas krijgt met wanten vooraleer ze je binnen laten. Onze foto-beest namen we niet mee in deze ijsbar, waardoor onze foto’s met de iphone moesten genomen worden … tja … nu kunnen we eens het grote kwaliteitsverschil zien en hebben we beslist nergens meer heen te gaan zònder ons foto-machien!

More on photography.milady-a.com
Luxury Places - Luxury Travel - New-Zealand - NZ Queenstown

What to do with these awesome views? Pin them and follow me on Pinterest!

Follow my blog with BloglovinClose

Send me a quick message!

Send me a personal e-mail!


Captcha Image

Subscribe to my Newsletter and become a privileged member of Milan ( Milady A Network) :

Subscribe to: Milan Member

CONNECT with ME on my social media :


x

SUBSCRIBE to my NEWSLETTER and become a privileged member of MILAN ( Milady A Network) :

Subscribe to: Milan Member

CONNECT with ME on my social media :