A

Pastorale

Milady A - Sunday, March 06, 2016

Onlangs een nieuw adresje ontdekt in Rumst: “De Pastorale”. Een lust voor alle zintuigen die een mens rijk is!

Al van bij onze aankomst was ik onder de indruk van het statige gebouw, een oude pastorie, waarin het restaurant gevestigd is. Het weer zat totaal niet mee maar noch de gure wind, noch de gutsende regen konden mijn humeur verpesten gezien mijn eerste indruk bij het zien van die majestueuze villa, opgelicht door perfecte avondverlichting, helemaal goed zat.

De ontvangst was hartelijk en tegelijkertijd gedistingueerd. We kregen een tafeltje in de hoek, waar we naast elkaar konden aanschuiven – onze favoriete seating – en waar we een overzicht hadden op het ganse restaurant. Een heerlijke plek om even weg te mijmeren bij de inspiratie die Arne Quinze, de Belgische kunstenaar, moet gebruikt hebben toen hij de inrichting uitdacht voor dit restaurant. Alle hoekjes zijn verbonden met elkaar door een houten kunstwerk dat doorheen het volledige restaurant loopt. De kunstenaar wou hiermee de natuurlijke chaos van een ‘thuis’ weergeven, en heeft het dan ook ‘MY HOUSE’ gedoopt. Aan de muur hangen strakke, moderne beeldschermen waarop dezelfde ‘natural chaos’ geprojecteerd wordt die je ervaart in de door elkaar lopende lijnen van de houten structuur. Heel apart en vernieuwend.

Het twee-sterren restaurant met chef Bart De Pooter als chef, overtrof al onze verwachtingen. Het menu sprak boekdelen want de woordkeuze was innovatief en ànders.

Bovenaan de zeer klassevolle menukaart prijkte in grote letters “Past Oral Emotions” wat de creativiteit van de chef al inleidde! Maar ook hun ànders zijn was duidelijk door de quote die onderaan de menukaart geprint stond en waardoor ik nog eens bevestigd kreeg dat we daar helemaal op ons plek zaten!

“We feel very sorry that we ran out of the ordinary. Please allow us to serve you what we are best at: something extra, as in extra-ordinary, an experience you will never forget. Enjoy.”

We startten de avond met een sprankelend glaasje Bollinger dat nog verfijnder smaakte zodra we dat godendrankje konden versmelten met de amuse expressies die aan tafel werden gebracht. De lat ligt bijzonder hoog in dit restaurant – zoveel was duidelijk – en dàt hebben we graag! De amuses werden gepresenteerd op mooie stenen en waren één voor één een kunstwerkje voor het oog. Het proeven maakte het plaatje alleen nog maar aantrekkelijker.

We kozen voor het menu “Verlangen” – what else!? – en vonden elke schotel uitzonderlijk in al zijn facetten. Ik kan toch zo ontzettend genieten om smaak voor smaak te proeven; elk toefje probeer ik apart uit, vooraleer ik de wervelwind aan smaken op het bord samenbreng, wat op de tong alweer tot een totaal andere explosie komt.

Alle geuren en smaken waarmee onze borden en daarmee ook onze smaakpapillen werden vervuld, waren meer dan verrassend. De gerechtjes hadden zowel qua smaak als presentatie een toets van exclusiviteit, die tegelijkertijd de puurheid van de gekozen ingrediënten eer aan deed.

De mignardises die op tafel worden gebracht nadat we genoten hadden van het overheerlijke rabarber dessert, waren uiterst verfijnd en o zo verleidelijk. Een witte rechthoeken schaal, volledig gekoeld om de chocolaatjes fris te houden, was gedecoreerd met een creatieve knipoog naar de lente. De ondergrond die bestond uit groene dennesprietjes vormde de verwijzing naar een frisgroen grasveld met daarop paasgele mignardises en ei-vormige chocolade lekkernijen. Het menu beschreef die heerlijkheden al als de laatste verleiding, maar net toen we écht wel vonden dat het tijd werd om af te sluiten, kwam er nog een groot zwart bord aan tafel met allerlei lekkernijen op basis van speculoos. Ikzelf heb die àllerlaatste verleiding aan mij laten voorbij gaan, maar Mr Big heeft genoten tot en met het laatste moment!

Een MUST voor iedereen die houdt van exclusief dineren en verfijning!

www.depastorale.be
My -valuator De Pastorale
Food:
Presentation:
Interior:
Service:
Overall Quality/Price:

With love and inspiration,

Follow my blog with BloglovinClose

Send me a quick message!

Send me a personal e-mail!


Captcha Image

Subscribe to my Newsletter and become a privileged member of Milan ( Milady A Network) :

Subscribe to: Milan Member

CONNECT with ME on my social media :


x

SUBSCRIBE to my NEWSLETTER and become a privileged member of MILAN ( Milady A Network) :

Subscribe to: Milan Member

CONNECT with ME on my social media :