A

Céline ...

Milady A - Saturday, December 19, 2015

Exceptionnaly, there is no English version of this #SheHe.
However if there would be enough lovely reactions to convince me otherwise, I will gladly translate it !

He She

Een klein jaartje geleden openbaarde de ware betekenis van de Schone en het Beest zich voor deze eenvoudige ziel. Het was een verrukkelijk moment waarin ik begreep waar the Universe eigenlijk voor staat.

Jezelf leren liefhebben door de oeverloze liefde van een ander.

Laat de krachtige stem van een uitzonderlijke zangeres, samen met die van een al even majestueuze zanger dit alles begeleiden met de prachtige noten van The Beauty and The Beast en je begrijpt waarom dat moment voor altijd in mijn geheugen gegrift zal blijven.

Geen nachtegaal overtreft de kristalheldere stem van Céline Dion.
Adembenemend van de eerste tot de laatste noot.

Al haar grote successen (heeft ze dan andere?) grijpen je bij de keel en je deint mee op de krachtige emoties die zo mooi in elk van haar songs steken. Als muzikant kan je des te meer genieten van de puurheid en juistheid van haar stem.
Alles wat van een groot zanger of zangeres een uitzonderlijke ster maakt.

Uit mijn pen komen alleen prijzende woorden over het talent van deze wonderlijke dame.
Als je er haar levensverhaal op naleest ontdek je dat ze al op 12-jarige leeftijd de eerste stappen zette naar een professionele carrière. Wanneer wij nog aan het nadenken waren of we een vulpen of de allernieuwste versie van “Pong” gingen vragen voor onze plechtige communie zette zij de eerste stappen naar een fenomenale toekomst.

Respect!

MAAR …
Waar ik helemaal niet mee om kan is haar stroperige manier om met haar leven te koop te lopen.

Waarom voelt elke grote artiest zich verplicht om naast zijn onnoemelijk en onbetwistbaar talent ook nog eens commentaar te willen geven op alles en nog wat.

Dat haar grote liefdesgeluk er een is die alle anderen overtreft, dat haar kinderdroom de grootste aller tijden geweest is, en dat haar liefde voor haar René, alle andere liefdes doet verbleken, doet bij mij alleen de bladzijden verbleken waarop dergelijke stationsromannetjes gedrukt worden.

Al zo lang ik Céline ken heb ik dat uiterst gemengd gevoel over haar.
Een talent zo groot dat er geen woorden zijn om het te beschrijven en een verhaal zo stroperig dat er voldoende stroop zou zijn om de hele mensheid te voorzien, zelfs al zou die pannenkoeken eten tot het einde van haar dagen.

Vorige week ben ik met mijn allerliefste echtgenote op schrijfcursus naar Utrecht getrokken. Via een kleine tussenstop in Brugge waar we hebben genoten van een heerlijke maaltijd in De Jonkman. Twee Michelin sterren, heerlijk gegeten maar vergeleken met The Jane is deze laatste nu reeds meer dan zijn tweede ster waard, die ze deze week trouwens eervol binnenhaalden.

Foto’s nemen van onze lekkere schotels, genieten van de geuren en kleuren, en mateloos mooie muziek om het genot compleet te maken.

De muziek bracht ons terug naar Céline ...

We hebben al over zoveel wetenswaardigheden, emoties en gevoelens onze wederzijdse belevenissen uitgewisseld, maar over Céline hadden we het eigenlijk nog nooit op diepgaande wijze gehad.

Haar stem is één van de mooiste hedendaagse stemmen, maar haar zeemzoete stroperige levens- en liefdesverhalen is er “meer dan over”.

Nog voor mijn laatste woord over mijn lippen rolde kreeg ik van mijn allerzoetste een zo juist en zo liefdevol antwoord dat ik er stil van werd en in minder dan geen tijd mijn mening moest herzien over die uitzonderlijke dame, totaal!

Wat dat antwoord juist is, hoe zij die mening die ik nu al decennia heb over die artieste in minder dan één zin met de grond gelijk maakt lees je als je op haar foto klikt.

Maar voor je dat doet, nog even dit.
Soms is discussiëren interessant, soms alleen al for the sake of discussion, maar soms is je eigen mening zomaar helemaal herzien het enige juiste dat je kan doen, zeker als je zo’n gevat antwoord krijgt van degene die jij liefhebt en vooral van degene die jou zo intens liefheeft.

Geniet ervan en sta steeds open voor verrassingen.

Luc

Genieten is dat. Elke keer weer.
Een sterrenrestaurant voor de eerste keer proeven is voor ons élke keer opnieuw een beetje reizen.

Vol verwachting teken ik de architecturale schets in mijn hoofd van het ideale bouwwerk, opgesmukt door een uitzonderlijk uitgekiend interieur dat als yin en yang in verbonding staat met de buitenkant van dat nieuw te verkennen genotsplekje.

Want dàt is een bezoekje aan een Michelinster restaurant voor ons: een moment van pure verwennerij waar de ervaring àl onze zintuigen streelt.

Terwijl mijn gedachten me meevoeren naar dat moment in De Jonkman, probeer ik me te herinneren hoe we nu eigenlijk bij Céline Dion terecht gekomen waren.

Ah ja, zo kwam het … We hoorden de majestueuse stem van Lara Fabian weerklinken door onze Harman Kardons op weg naar het restaurant. Ik vertelde mijn liefste dat – moest hij mij nog eens willen verrassen met een uitzonderlijk feestje ofzo waarbij ik mijn dromen hun gangetje mocht laten gaan - dat hij me ongetwijfeld zielsgelukkig zou maken moest Lara Fabian de verrassing van de avond zijn.

Even voor de duidelijkheid: dat feestje speelt zich enkel af in mijn fantasiewereldje, dus wees bewust dat ik liever geen ontgoochelende mails wens te ontvangen omdat een eventuele uitnodiging alsmaar op zich laat wachten. De postbodes krijgen het al druk genoeg met de duizenden kerstkaarten die tijdig eerstdaags bezorgd moeten worden.

En zo hopten we, tijdens ons gesprek, van Lara Fabian op Céline Dion, met wie ik vroeger, tijdens mijn zoektocht naar mezelf, heel graag, af en toe, had willen ruilen. Hoe màchtig moet het niet zijn om als zo’n wereldster een majestueus podium op te komen waar duizenden mensen al uren staan te wachten om meegevoerd te worden naar de kern van hun emoties door de kracht van je stem? Te zien hoe ze stiekem verlangen naar het moment waarop hun hart even stoppen zal, zodra die monumentale stem de hoogte in gaat tot ze flirtend dansend speelt met het toplaagje van de geluidsmuur!

Ik kan echter niet zingen. Die droom heb ik alvast besteld voor een volgend leven.

Als ik dus onzin hoor uitkramen over een wereldster, een dame wiens stembanden ik zelf dolgraag in mijn strottenhoofd had gewild, dan stopt mìjn hart met kloppen.

Even maar, want al gauw klopte het aan sneltempo als mijn liefste dan ook nog toevoegde dat ze niet zo hoog van de toren moet blazen over haar grote liefde.

Plotsklaps werd me àlles duidelijk.
Mijn allerliefste had hélemaal geen probleem met Céline Dion, noch had hij weerzin tegen de intensiteit van de uitzonderlijke liefde tussen haar en René, haar soulmate. Het was de stem uit zijn verleden, die hem weer even, totaal onbewust, overmeesterd had. Die stem nam het over en kraamde woorden uit die voortkwamen uit zijn vorig bestaan.

Waar hij in zijn vorig leven halstarrig van overtuigd was, zal toen ongetwijfeld ook zijn ultieme waarheid geweest zijn.
Een liefde zoals Céline beschreef was voor zijn verbeten ratio toen onmogelijk te vatten, de kracht waarmee ze hun diepe, hemelse connectie beschreef al evenmin.

Is het niet altijd zo dat men pas begrijpt wat men zelf al kent?

Ik keek hem aan, liefdevol, en zei: “Liefje, wat doen wij dan als we over onze uitzonderlijke liefde spreken? Is dat dan zo anders, dan wat je Céline verwijt?”

Ik voegde er ook nog aan toe dat Céline voor mij altijd een prachtig voorbeeld was van échte liefde, een uitzonderlijke beleving om naar uit te kijken, een droom om in te geloven dat op een dag, datzelfde grootse geluk ook mij ten deel zou vallen.

Ik zei er nog bij dat het voor mij evident was hun oprechte zielsliefde te herkennen, omdat ik klaarblijkelijk altijd heb geloofd in de grootst mogelijke vorm van liefde en wist dat ik die zou vinden.

Is het ook niet zo dat men pas iets herkent als je er eerst zelf in gelooft?

En toen viel zijn euro, hoewel het eerder leek op de volledige kluis inhoud van de Nationale Bank die naar beneden kelderde.

Wat wist hij vroeger nou van de liefde?

Nu weet hij er àlles van.

Milady A
Liever in het
Nederlands!


Close

Send me a quick message!

Send me a personal e-mail!


Captcha Image

Subscribe to my Newsletter and become a privileged member of Milan ( Milady A Network) :

Subscribe to: Milan Member

CONNECT with ME on my social media :


x

SUBSCRIBE to my NEWSLETTER and become a privileged member of MILAN ( Milady A Network) :

Subscribe to: Milan Member

CONNECT with ME on my social media :