A

Kristof D'Hondt - Creatief Ondernemer 2015

Milady A - Saturday, October 10, 2015

Kristof D’Hondt, een TOP ondernemer in Tailoring én een hartsvriend van ons, samen met zijn fantastische vriendin Stefanie Demeyere, werd vorige week genomineerd tot Creatieve Ondernemer West-Vlaanderen 2015!

Uitgelezen kans om Kristof nog eens in de kijker te zetten op Milady-A.com en mijn lezers uit te leggen waarom deze man absoluut als grote winnaar uit de bus moet komen. Trouwens, voor ons, is hij sowieso al de winnaar!

Naar aanleiding van ons sprookjeshuwelijk (dat van Mr Big en mij) heb ik gedurende 5 maanden geblogd over mijn meest uiteenlopende emoties, onvergetelijke ervaringen, gekke uitspattingen en het levensechte sprookje waarin ik ben beland. Dat was àllemaal te volgen in Season 1 op mijn site.

Samen met Kristof heb ik weliswaar drie outfits voor mijn Mr Big uitgekiend, die alle drie totaal geheim moesten blijven tot op de dag van ons huwelijk. Hilarische momenten beleefd, samen met Kristof en Stefanie, zéker toen Mr Big de afgewerkte maatkledij geblinddoekt moest gaan passen, gezien WIJ weldegelijk moesten zien of àlles er top uitzag maar voor hemzelf bleef alles een vraagteken!

Tijdens het schrijven van ons sprookjesverhaal, heb ik toen ook een interview gedaan met Kristof, gezien hij een man is die ik niet alleen in de kijker wou zetten voor de exclusieve maatpakken en voor hun uitzonderlijke service maar evenzeer omdat Mr Big en ikzelf ontzettend opkijken naar zijn ongeremd ondernemersschap en onuitputbaar creatief talent.

Een man die van aanpakken weet … en die méér dan wie verdient om deze titel binnen te rijven!

Om Kristof hierbij een extra steuntje in de rug geven, wil ik graag mijn interview, dat toen in het Engels is verschenen, nogmaals in de kijker zetten in het ‘Schoon Vlaemsch’ en hoop ik van harte dat zijn verhaal jullie kan inspireren én aanzetten om massaal voor hem te gaan stemmen!

Stemmen kan nog tot en met 18 oktober via volgende link: www.creatieveondernemer.be!

Laat dit vandaag jullie goeie daad zijn en surf als een sneltrein naar bovenvermelde site om jullie stem voor Kristof uit te brengen.

Jullie doen niet alleen Kristof, maar evenzeer mezelf, daarmee een hemelsgroot plezier!

Met een warme dank vanuit ons hart!

Milady A

Geniet van het interview en ontdek De Man achter Het Merk!

Milady A: “Kristof, kan jij mij wat meer vertellen over de business àchter het merk D’Longueville?”

Kristof: “D’Longueville staat voor exclusieve Italiaanse Tailoring, een business die ik ‘letterlijk’ van nul heb opgestart! Samen met mijn vriendin Stefanie, baat ik onze boetiek uit in Waregem waar we elegante maatpakken uitwerken voor elke type man én elk soort gelegenheid.
D’Longueville is echter niet gewoon de zoveelste winkel in de straat, we zorgen voor een uitzonderlijke beleving voor onze klanten wat de koopervaring compleet ànders maakt dan wat de meeste mannen gewoon zijn. We zorgen er eveneens voor dat élke man een maatpak krijgt dat telkens weer uniek is en dat zijn persoonlijkheid én verwachtingen in de verf zet.
Elk pak heeft een ziel en voor elke man zullen er verschillende details te zien zijn; allemaal om de klant hélemaal tevreden te stellen!

De unieke aanpak waarbij élk indiviu de nodige gepersonaliseerde aandacht krijgt, is de enige manier van zakendoen waarin ik geloof. Zodra een klant bij ons binnenwandelt en op zoek is naar een pak voor een evenement, een huwelijk of zijn eigen trouwkostuum, dan zitten we samen, bespreken we zijn wensen, zijn prioriteiten, zijn manier van leven, zijn voorkeur naar stijl en kleur toe enzovoort. We vergeten ook zeker niet om zijn vrouw of vriendin eveneens onmiddellijk te betrekken … want luisteren naar haar mening en haar ook aan het woord laten bij de finale keuze, blijkt toch altijd een heel belangrijke factor te zijn, een aspect die vele designers lijken te vergeten.

Milady A: “Je bent duidelijk een uitzonderlijk ondernemer, nog heel jong en toch baat je al drie verschillende businesses uit. Kan je in het kort even schetsen waar deze drie bedrijven voor staan?”

Kristof: “Inderdaad, ik ben nogal van het ondernemende type. Ideeën blijven maar komen en ik kan mijn hersenspinsels echt niet stoppen. Ik ben duidelijk geboren om te ondernemen en creatief te zijn.
Mijn leven als ondernemer startte met mijn éérste zaak “Dine & Cook” die staat voor exclusieve horecakledij voor chefs en personeel in top hotels en top restaurants.

Onze uniek verkoopsargument is onze aanpak op maat voor elk hotel of elk restaurant. Elke keer opnieuw, ontwikkelen we horecakledij, die aangepast is aan het interieur, concept of ervaring die onze klant daarmee in zijn zaak wil uitstralen. We werken niet met stoffen of kledingstukken die uit de rekken te nemen zijn, elk stuk dat we afleveren is hélemaal uniek!

Mijn tweede zaak is D’Longueville, die ik daarnet al even heb aangekaart en mijn meest recente zaak kreeg de naam “Business Tailoring” wat staat voor de creatie van elegante, klassevolle business kledij voor verschillende soorten bedrijven, waaronder bijvoorbeeld de kledij voor receptie-personeel in kleine of grote bedrijven, of sales personeel in showrooms of zakelijke kledij voor vertegenwoordigers op beurzen en evenementen. Alles wat een klant specifiek vraagt of wil, kunnen wij leveren!

Milady A: “Wat is – volgens jou – het allermooiste pak dat je tot nu toe gemaakt hebt? En het meest speciale? En het meest unieke?”

Kristof: “Heel moeilijk om die vraag te beantwoorden; eigenlijk zelfs onmogelijk omdat elk pak ànders en uniek is.
Elk pak vraagt voor een compleet nieuw concept, dat altijd weer afgestemd wordt op de unieke wensen van de klant.
Elke klant brengt ook nieuwe ervaringen mee voor ons. Ik heb er ontzettend van genoten om de outfits voor Mr Big uit te werken gezien àlles voor hem een verrassing moest blijven tot op jullie grote dag. Het was toch écht TOP om dat samen met jou uit te dokteren, de juiste keuzes te maken en eigenlijk àlles tot in het kleinste detail uit te werken, zonder dat hij er ook maar iets van af wist. Het moment waarop jullie kwamen passen was ook écht wel hilarisch om te zien … Mr Big geblinddoekt … gewoonweg fantastisch, een moment om nooit meer te vergeten!”

Milady A: “Wat is het grootste verschil bij het verkopen van een maatpak van D’Longueville ten opzichte van maatwerk voor horecakledij bij Dine & Cook?”

Kristof: “Wel, dat is een totaal andere manier van werken voor mij. Bij D’Longueville creëren we een pak vanuit het niets, compleet gebaseerd op de wensen van de klant. Elk pak is totaal “persoonlijk” wat het een uitzonderlijk creatief process maakt om de stofjes te kiezen, de knopen en de vele andere details. We creëren eigenlijk telkens opnieuw een maatpak met een ziel. Hier begeleid ik mijn klant op een heel persoonlijke manier en adviseer hem om de juiste keuzes te maken, gebaseerd op mijn ervaring en inzicht in stijl en mode.

Dine & Cook vraagt een totaal andere aanpak. Bij Dine & Cook, starten we vanuit het niets, telkens opnieuw, en het is in vele gevallen de klant die finaal de eindbeslissing neemt over de verschillende aspecten.

Bij D’Longueville, toon ik bijvoorbeeld zelf de grote keuze aan stoffen, knopen en andere materialen; en we ontwikkelen het pak van daaruit. Bij Dine & Cook, ga ik niet naar mijn klant toe met stoffen of materialen waaruit hij kan kiezen; bij elk restaurant of hotel creëren we de stoffen van nul af aan.

Om jou een voorbeeld te geven: de zaakvoerder kan zowel beslissen om horecakledij te laten maken die aangepast moet worden aan de stof en kleuren van de gordijnen in zijn zaak. We handelen totaal op vraag van de klant en ontwikkelen ook telkens stalen voor elke vraag.
Dat maakt ons compleet uniek. De meeste van onze concurrenten werken niet op deze manier; zij hebben een set aan stoffen en materialen die zij meenemen bij hun klant, en daar moet de klant het maar mee doen; Dine & Cook werkt totaal anders: De klant is koning!”

Milady A: “Wat is de beste manier voor jou om samen te werken met jouw klanten? Met andere woorden, hoe zorg je ervoor dat elke klant huiswaarts keert als een gelukkige klant?”

Kristof: “Een correcte behandeling van onze klanten is voor mij cruciaal! En wat ik bedoel met “correct” is het volgende: In de kleding industrie van vandaag is er heel veel fake! Fake stoffen, fake materialen, fake verkoopsmanieren om de producten aan de man te brengen.

Wij daarentegen verkopen wat we zeggen: kwaliteit voor een correcte prijs.
De klant krijgt heel waardevolle stukken voor zijn geld. Andere kwalitatieve merken zijn exponentieel gegroeid waardoor hun prijzen mee de lucht zijn in geschoten en die zijn – in mijn ogen – voor sommige merken niet meer correct. De klant betaalt te veel voor wat hij krijgt, de kwaliteit en prijs zijn niet langer evenredig.
En dàt is net wat D’Longueville ànders wil doen: we bieden onze klanten kwalitatieve maatpakken voor een uiterst correcte en betaalbare prijs. De vele klanten, die alsmaar blijven terugkomen, zijn het grootste bewijs dat we zaken doen op de ‘correcte manier’.

Milady A: “Als we even de drie businesses tegenover elkaar leggen, waar ligt jouw grootste passie?”

Kristof: “Zéker en vast mijn boetiek D’Longueville. Ik vind het gewoon TOP om mijn kennis en ervaring te kunnen inzetten om telkens opnieuw een uniek pak te creëren. De klant waardeert mijn mening en voorstellen, wat het ontwikkelingproces van elk pak telkens weer heel boeiend maakt.

De werkwijze bij Dine&Cook is anders gezien mijn klant meestal de finale beslissingsnemer is omtrent de look & feel en waarbij heel wat externe factoren de beslissing mee gaan bepalen, zoals o.a. het verloop van het personeel in een restaurant of hotel, verschillende budget systemen, aantal toekomstige voorraad die een klant wil bestellen, etc.

Aan de ander kant, nu ik dit zeg, voel ik toch dat ik niet zou kunnen leven zonder Dine & Cook. Deze twee zaken staan toch wel op gelijkaardig niveau.

Ik hou namelijk ontzettend veel van hotels en restaurants. Ik heb zelfs mijn eigen huis gedecoreerd alsof het een soort hotel is, waar dus élke kamer een andere look & feel gekregen heeft.
Daarenboven leer ik zo ontzettend veel van het zien hoe een hotel gerund wordt op dagdagelijkse basis. Er is gewoonweg van àlles nodig voor het managen van een hotel, van stoelen tot catering, van gordijnen tot interieurinrichting, van housekeeping tot klantgericht personeel aanwerven, … en àlles moet gewoon in flow zijn met elkaar. Als één schakel in de ketting faalt, kan de ganse structuur in duigen vallen.

Ik vind ook heel wat van mijn eigen inspiratie in hotels, o.a. ook voor onze nieuwe Concept Store “Maison D’Longueville” die mid 2016 zal opengaan.

Het wordt een boetiek waar àlles, maar dan ook àlles, ten dienste zal staan om onze klant een “uitzonderlijke beleving” mee te geven. Het wordt uniek op élk vlak!


Close

Send me a quick message!

Send me a personal e-mail!


Captcha Image

Subscribe to my Newsletter and become a privileged member of Milan ( Milady A Network) :

Subscribe to: Milan Member

CONNECT with ME on my social media :


x

SUBSCRIBE to my NEWSLETTER and become a privileged member of MILAN ( Milady A Network) :

Subscribe to: Milan Member

CONNECT with ME on my social media :