A

Jane's flavours ...

Milady A - Wednesday, December 23, 2015

“The Jane” in Antwerpen kan een tweede Michelin ster op zijn naam schrijven en dàt vond ik een uitgelezen moment om onze eigen bevindingen over dit top restaurant te delen.

Dàt het restaurant zijn tweede ster verdient, is een ontegensprekelijk understatement, het verdient al zijn derde!

Terwijl The Jane al maanden in de spotlight stond door de ettelijke prijzen die dit pas geopende restaurant in de wacht sleepte, was het voor de Belg die op nauwelijks 30 km van het restaurant woont, geen sinecure om een reservatie vast te krijgen.

Uiteindelijk was het mijn Mr Big uiteraard gelukt om dat reeds-lang-gewenste plaatsje vast te krijgen in het mooiste restaurant ter wereld.

Met uiterst veel voldoening neem ik graag de rol op van gewild proefkonijn om voor mijn lezers allerlei Michelin-ster restaurants én andere hot spots op deze aardbol uit te testen, waardoor ik als ervaren rot in het Michelin vakje kan bevestigen dat The Jane effectief het mooiste restaurant is waar ik ooit geweest ben.
Klaarblijkelijk staan wij niet alleen met onze overtuiging. De jury van de Londense Restaurant and Bar Design Awards, ongetwijfeld geboren met een alziend oog voor schoonheid, hebben onze Antwerpse ‘The Jane’ verkozen tot allermooiste restaurant uit 869 kanshebbers in 70 landen. Het Duitse kunstboek ‘Let’s Go Out Again’ die de mooiste bars en restaurants op bijzondere plaatsen ter wereld verzamelt, liet The Jane eveneens al stralen op hun cover.

Alles is gewoon perfect.

Onze aankomst was al een lust voor het oog. Een majestueus gebouw dat me deed denken aan een mondain ĀMAN Hotel, waarbij luxe haar hoogste limieten kent in een sfeer van uiterste discretie.
Een ĀMAN Hotel is onzichtbaar, toont zich niet door opzichtige neonreclame van hun merk, maar openbaart zich, in volle ornaat, eenmaal je het ĀMAN paradijs betreedt. Als gast.

Zo gaat het ook bij The Jane. Pas naarmate je dichter komt bij de imposante deur, herken je het alomterugkerende logo dat je bevestigt dat je aan het juiste adres bent.

Ik vond het meer dan behaaglijk te ontdekken dat wij ons etentje zouden doorbrengen in één van de vier loungy zithoekjes, waar je je gezellig kan neervlijen in een zachtlederen, laag zeteltje, die het middelpunt vormt van het restaurant.
Schitterend. De plek bij uitstek om àlles met een detective oog te bestuderen. En nog beter, een plek waar Mr Big en ik zij aan zij kunnen zitten in plaats van de andere tête-à-tête tafeltjes langs de muur. Thuis zitten wij altijd naast elkaar, op een prachtig twee-persoons bankje, een gewoonte die we buitenshuis het liefst herhaald zien.

Terwijl véle sterrenrestaurants hun interieur heel sober houden, is The Jane een geslaagd stijlvol interieurconcept op zich. Materialen als fluweel en leder van de hoogste kwaliteit, kerkramen met creatief gebrandschilderd glas waarin boodschappen verwerkt zijn, een spectaculaire keuken die zich zichtbaar verschuilt achter een fenomenaal glaswerk, waardoor de keuken zich duidelijk profileert als ster op het podium, om nog maar niet te spreken van de gigantische kroonluchter én de neon schedel waar je aandacht onmiddellijk naar toe getrokken wordt. Het is een festijn voor elke levensgenieter met zin voor exclusiviteit en luxe! Ongezien!
Een vergelijking maken met een ander restaurant zou dan ook alleen maar verloren tijd en moeite zijn!

Alles is hier gewoon perfect. Ik schreef het al.

Het interieur tart reeds alle verbeelding en de bediening doet daar nog een schepje bovenop. Eerst en vooral is iedereen gewoonweg prachtig as such.
Mooie mensen, die naar mijn criteria helemaal op maat geselecteerd zijn voor dit uniek plekje in Antwerpen. De dames zijn prachtig uitgedost in moderne, trendy jeansjurkjes met stoere rock’n roll boots en de mannen lopen stijlvol en tegelijkertijd hip gekleed in een trendy en evenzeer klassevolle outfit in marineblauw met strak wit gecombineerd. Alweer een lust voor het oog.
En evenzeer voor het oor. Ze spreken de gasten aan met oprecht enthousiasme en plezier, hun passie voor deze werkplek spat van hen af, en met een wat-mij-betreft-heerlijke zelfzekerheid zitten ze als gegoten in dit perfect uitgewerkt tafereeltje.

En ja, dan was er ook nog het culinair hoogtepunt!
Wij kozen reikhalzend voor het 8-gangen tasting menu waardoor onze smaakpapillen zich alsmaar meer verheugden op dat uitzonderlijk gastronomisch genot dat ons een aantal uurtjes zou bespelen.

Na de opeenstapeling van hoogtepunten, wilden we zelf nog even de hoogte in. We gingen de trap op om het interieur vanuit de hoogte op onze lens vast te leggen waardoor we vrijuit konden rondlopen in The Upper RoomBar, die ook nog eens plaats biedt aan 40 personen en waar je ietwat makkelijker een plaatsje kan bemachtigen.
Gasten kunnen hier aan de toog genieten van coctails en toegankelijke gerechten waar een totaal ander keukenteam de scepter zwaait.

The Jane is the place to be voor élke levensgenieter die op zoek is naar de ultieme, meest unieke belevenis op àlle vlak!

En daarmee … is alles in woorden uitgedrukt. Enkel foto’s kunnen de ervaring nog sprekender maken!

www.thejaneantwerp.com

My -valuator The Jane
Food:
Presentation:
Interior:
Service:
Overall Quality/Price:

With love and inspiration,

Milady A

Follow my blog with BloglovinClose

Send me a quick message!

Send me a personal e-mail!


Captcha Image

Subscribe to my Newsletter and become a privileged member of Milan ( Milady A Network) :

Subscribe to: Milan Member

CONNECT with ME on my social media :


x

SUBSCRIBE to my NEWSLETTER and become a privileged member of MILAN ( Milady A Network) :

Subscribe to: Milan Member

CONNECT with ME on my social media :